Matställen

Örnsköldsvik har en rad olika restauranger och matställen att välja bland och det är enkelt att hitta sin favorit utifrån smak och prisklass. Här tipsar vi om ett par av dem, vilket är en bra utgångspunkt när det gäller mat och dryck i Örnsköldsvik, men det finns även betydligt fler matställen som också är väl värda ett besök.

Restaurang Varvsberget

matställe i ÖrnsköldsvikRestaurang Varvsberget kan ståta med stans bästa utsikt. Restaurangen ligger nämligen belägen på Varvsbergets topp, 149 meter över havet, vilket ger en oöverträfflig utsikt över hela Örnsköldsvik och dess skärgård. Den byggnad som restaurangen är inrymd i är också lite speciell, den är nämligen åttkantig. Självklart finns panoramafönster runt om byggnaden så att man verkligen kan njuta av utsikten fullt ut. Restaurangen serverar lunch och a la carte. Sommartid finns en härlig uteservering.

Näske Krog

Näske Krog ligger några mil söder om staden, precis intill E4:an likväl som den vackra Skulesjön. Restaurangen är på samma gång en vägkrog, ett café och en a la carte restaurang samt att de erbjuder allt från campingmöjligheter och catering till fest- och konferenslokaler. Krogen har fått rekommendationer av Vi Bilägare, Ica Kuriren och White Guide flertalet gånger under årens lopp.

Matstudion S20

Matstudion S20 är något alldeles extra för matnördarna. Ambitionen är att erbjuda det man inte hittar i vanliga mataffärer. Därför finns exempelvis ostar och charkvaror från såväl lokala som internationella producenter. Det finns också exklusiva oljor, praliner, soppor, marmelader och sallader. Matstudion S20 har både en butik och en liten servering där man kan njuta av fin gourmetmat i lugn och skön atmosfär. De arrangerar också bland annat ostprovningar samt erbjuder catering.

Linnéa och Peter

Linnéa och Peter är en modern, svensk restaurang i storstadsstil. Såväl inredning som meny för tankarna till någon av de lyxigare restaurangerna i huvudstaden. De serverar lunch på fredagar och a la carte alla dagar från onsdag till lördag. Söndagarna har de också öppet och då serverar de en klassisk trerätters söndagsmiddag. Menyn för fredagarna och söndagarna varierar vecka för vecka. Under tiden som restaurangen är öppen så har också deras bar öppet med en speciell barmeny.

Restaurangbåten Poseidon

Nere vid hamnen ligger restaurangbåten Poseidon förtöjd. När han inte är ute på kryssning i Höga Kustens skärgård förstås. Där serveras främst läckerheter från havet, men också gott kött på den smakfulla a la carte menyn. Poseidon är också Örnsköldsviks enda flytande nattklubb.